Alle, som arbejder på kontor, ved at det kan være rigtig hårdt at sidde stille en hel dag. Og vi har gennem de seneste år fået øjnene op for, at det ikke alene er hårdt – det er også farligt. Stillesiddende arbejder medfører gener og sygdomme i mange alvorsgrader, lige fra spændinger i skuldre og nakke til kredsløbsproblemer, som kan føre til hjerte kar sygdomme. ”Ondt i ryggen” er blevet en folkelidelse, ikke kun hos manuelle arbejdere. Kontorfolket følger hastigt med i statistikkerne over ryglidelser, som på sigt kan være invaliderende. Derfor råder eksperter på området de stillesiddende arbejdere til med jævne mellemrum at rejse sig og få strakt ben og ryg ud. Og på flere og flere arbejdspladser foresfindes i dag hæve-sænke borde, som skal opmuntre medarbejderne til at udføre deres arbejde i stående stilling.

Sid komfortabelt og ergonomisk korrekt i en Herman Miller kontorstol

Det er dog stadig de færreste, som efterlever disse råd. Dels er der mange, som ikke bryder sig om at få deres work flow brudt ved konstant at skulle rejse sig og gå rundt, og dels er der mange, der føler, at det ikke er muligt at udføre deres arbejde i stående stilling. Derfor er det vigtigt, at den kontorstol, hvorpå man tilbringer otte til ti timer om dagen, er af en kvalitet, som mindsker risikoen for ryglidelser og det, der er værre. De klassiske kontorstole fra Herman Miller er efterhånden blevet helt ikoniske. Det meget specielle design, som tager større hensyn til ergonomi end til æstetik, var først udskældt, siden hædret.

Herman Miller Aeron er blevet kåret til Verdens Bedste Kontorstol, og der er indtil videre ingen anden kontorstol, som har formået at gøre den rangen stridig. Herman Miller Aeron er designet med ergonomi og komfort for øje, i materialer, som tilgodeser kroppens behov. Ryg og sæde består af et kraftigt net, som giver optimal siddekomfort (og forhindrer, at man bliver varm bagi). De mange indstillingsmuligheder faciliterer optimal fleksibilitet – denne kontorstol tilpasses kroppen, ikke omvendt.

Skal jeg vælge Herman Miller A, B eller C?

Der ud over fremstilles Herman Miller Aeron i tre størrelser, for yderligere at tilgodese forskellige kropstyper og -drøjder. Herman Miller Aeron A er den mindste model, til de petit typer lavere end 160 cm og med en vægt på under 60 kg. Herman Miller Aeron B henvender sig til gennemsnitspersonen, som er mellem 160 – 200 cm og vejer under 150kg, hvor C er til de allerstørste. Du kan altid mærke dig frem til, hvilken model, din Herman Miller kontorstol er. Under skallen på ryglænet øverst oppe kan du mærke, om der sidder en, to eller tre prikker. En enkelt prik står for A, to står for B og tre prikker i en trekant står for C. Selv om du vægt- og højdemæssigt falder inden for en af de tre kategorier, bør du prøve at sidde i en Herman Miller stol for at teste, om det er behageligt for dig. En A-person kan sagtens føle sig bedre tilpas i en Herman Miller Aeron B.

Du kan finde billige Herman Miller stole på valueshop.dk

Sid komfortabelt i en Herman Miller Aeron B