Det kan være noget af en udfordring at finde det rengøringsmiddel du har brug for. Når du kigger på hylden med rengøring i byggemarkedet eller supermarkedet, så finder du et stort udvalg af alt fra brun sæbe til terpentin. Skabet med rengøringsmidler bliver lynhurtigt fyldt med midler du kun bruger en enkelt gang. Derefter samler det støv i nogle år før du smide det ud.

Smid flaskerne ud

Der er et væld af små opgaver som kræver speciel behandling for at holde rent. For eksempel når du skal fjerne kalk fra et stengulv eller en elkedel. Eller måske har du en altan med træ som kræver en speciel behandling med algefjerner. Eller hvide trægulve som er særligt sarte. Til tider har du rengøringsmidler til ting du for længst har slidt op eller smidt ud. Akvarierens, støvlespray, fedt til tasken du købte i 1994. Smid alle de gamle flasker ud.

Når noget kræver en special behandling

Det er sjældent at du bruger hele indholdet af flasken eller dåsen. Og du kan lige så godt smide resten i skraldespanden med det samme. For sandsynligheden for at du nogensinde bruger resten er meget lille. Hos Nowas er der hele 24 kategorier af forskellige rengøringsmidler. Der er midler til afkalkning, grafitti, grundrengøring, møbler og meget mere.

Sørg for det mest basale

Når du kender dit behov for rengøring, så overvej om det er noget du kun skal gøre en enkelt gang eller om det er noget du ofte får brug for. Gem kun på det du skal bruge igen. Og hvis noget kræver speciel behandling, så få nogle andre til at løse opgaven. Så behøver du ikke at bryde hovedet med hvordan du bedst vedligeholder og rengør. Giv opgaven til vinduespudseren, altanrenseren eller facaderengøringen. De er meget bedre til det en du.

Er dit skab fuld af rengøringsmidler?