Det er tungt arbejde at knokle rundt med dæksler. Det er en opgave for flere personer hvis du skal passe godt på ryggen. Men det gode er at du behøver ikke at flytte dem med de bare næver. Du kan få en dækselløfter til at klare opgaven.

En manuel løfter er relativt billig at anskaffe og den er let at håndtere. Den har en løftestang som gør løftet lidt lettere. Men manuelle løftere kan ikke bruges overalt. De kræver et støttepunkt ved siden af dækslet.

Brug en automatisk dækselløfter

Over brønden ligger der altid et brønddæksel. Det er oftest støbt i beton eller støbejern. Det er ret tungt og kan nemt veje 50 kilo selvom der flere steder er krav om at dæksler højst må veje 25 kilo. Desværre er der stadig mange gamle dæksler der skal skiftes og løftes.

Dæksler ligger ikke altid ergonomisk godt. De er typisk i jordhøjde, men nogle gange kan dækslet være hævet eller endda ligge under jorden. Her får du brug for en automatisk dækselløfter.

Sådan virke dækselløfteren

Du kan købe en dækselløfter hos ASP-produktudvikling. Den automatiske løfter virker ved at lave vakuum. På samme måde som vakuumløftere til fliser. Det betyder at du let kan få adgang til dæksler der er svært tilgængelige med en manuel løfter.

Du slipper for at skulle løfte dækslet med hænderne. Og det sparer tid i forhold til at skulle grave et dæksel helt frit så der er plads til at løfte.

Dækslet er en gammel opfindelse

Dæksler er næsten altid runde fordi de er formet efter rører nedenunder. De dækker normalt over en brønd eller kloak. Helt tilbage i romertiden brugte de dæksler til at dække over kloakerne. Dækslet formål er at sikre hullet. Nogle er plomberet for at forhindre folk i at fjerne dem.

Du behøver ikke at løfte kloakdækslet selv