Når sommerhalvåret sætter ind, og solen for alvor begynder at bage i dagtimerne, bliver hverdagen tæt på ulidelig for de mange kontor ansatte, studerende, skole elever og industri arbejdere, som arbejder eller studerer i større komplekser, officiner eller undervisnings institutioner. Solens stråler giver ikke alene høje temperaturer i de lokaler, hvor man skal forestille at udrette noget med sin hjerne – luften bliver tung, der kommer genskin i computerskærme (hvilket er en rigtig bet, især hvis man sidder ved en stationær arbejdsstation og ikke har mulighed for at flytte plads), og air condition eller klima anlæg kommer på overarbejde. Dette er langt fra hensigtsmæssigt i forhold til ønsket om at opretholde et optimalt arbejds- eller studie miljø. Ud over det, at det er ubehageligt at sidde og svede i varmen, går de høje temperaturer nemlig ud over koncentrations evne såvel som produktivitet.

Et varmt kontor = faldende omsætning

Så enkelt kan det faktisk siges. Videnskabelige undersøgelser har vist, at for hver varmegrad, temperaturen i et givet rum overstiger de 23 grader Celsius, falder produktiviteten med 5%. Årsagen er, at vore hjerner fungerer dårligt under pres – og når kroppen er udsat for meget høje temperaturer, stresses den. Man vil instinktivt søge skygge for at blive kølet ned, og så kommer arbejdet eller studiet altså i anden række. Samtidig vidner den dårlige luft og de høje temperaturer om et arbejdsmiljø, hvor ingen har gidet gå den ekstra mil for at gøre det behageligt for medarbejderne, og hér ryger i sig selv et par point på motivations kontoen. Slutteligt kan nævnes, at man, hvis man har et air condition anlæg, kan se frem til en væsentlig udgift på den bekostning, da det vil buldre der ud af i samtlige dagtimer for at prøve at nedbringe temperaturen til et acceptabelt niveau.

Solfilm dæmper solens stråler og reducerer varme udviklingen

Hvis du ønsker effektivt at løse problemet med overophedning af kontorrum i sommer halvåret, bør du overveje at beklæde vinduerne i bygningen med solfilm. Solfilm reducerer den mængde af sollys, som slipper ind gennem ruderne, med over 80%, og dæmper lys styrken til et behageligt niveau. Samtidig diffuseres solstrålerne, så lyset bliver mere blødt – og ikke reflekteres i computerskærme i samme grad, som hvis vinduerne var klare. Du vil opleve, at dit klimaanlæg meget bedre kan følge med, og at din elregning bliver mærkbart mindre. Læs mere om, hvordan du nemt og hurtigt får sat solfilm på vinduerne på dit kontor, på solfilm.dk

Øg effektiviteten hos medarbejderne med solfilm