Når du endelig får dit kørekort, bliver du uden tvivl rigtig glad for den frihed, som det giver. Men det er ikke så nemt igen at tage kørekort, og du må endelig ikke undervurdere den viden og de kompetencer, som det nu engang kræver. Vi giver her lidt viden på forskud til dig, der vil lære at køre bil.

Konstant orientering i trafikken

Vi mennesker har det med at danne vaner, og det er ikke specielt godt i trafikken, fordi vi bliver dovne, når vi kører i de områder, som vi er vant til. Men hvis der er vejarbejde og lignende, skal vi lægge stærkt mærke til kantafmærkning, pullerter og trafikskilte, fordi de bestemmer, hvordan trafikken skal navigeres midlertidigt. Lad det derfor ikke blive en sovepude, at du har fået dit kørekort og kender dit lokalområde.

Lav fart kan være lige så farligt som høj fart

I trafikken er det vigtigt, at man følger trafikken, så man ikke giver ubehagelige overraskelser til ens medtrafikanter. Derfor er det afgørende, at man, på trods af at man ikke er den store fartdjævel, holder sig til den fart, som er angivet på tavlerne. Kører man for langsomt, frustrerer man ikke alene andre – det er også potentielt rigtig farligt.

Du har altid ansvaret

Som bilist sidder du i et stort køretøj, der altid vil have ansvaret ved uheld med cyklister og fodgængere. Du skal altid konstant orientere dig og være opmærksom på, hvad der sker omkring dig. Det er bedre at være på den sikre side, når det kommer til trafikken, og man ikke altid kan regne med andre.

Kend din kørsel: Gode tips til dig, der skal tage kørekort

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *