I dagens Danmark er arbejdsskader i forbindelse med tunge løft desværre ikke et sjældent syn. En arbejdsskade kan opstå på mange forskellige måder. De akutte arbejdsskader er umiddelbart de hyppigste – disse opstår, når man får smæld i ryggen eller beskadiger skulder, knæ eller andet udsat led ved et tungt løft i en akavet eller uhensigtsmæssig arbejds stilling. En akut løfteskade kan også opstå, hvis man taber noget tungt ned over fødderne – eller laver en forvridning i et forsøg på at redde et tungt objekt fra at falde til jorden.

Andre typer skader, som forårsages af tunge løft, kan være skader, som opstår over tid – for eksempel slidgigt og andre symptomer på nedslidte muskler, led og ligamenter, diskusprolaps eller indeklemt iskias nerve. Mange af disse løfteskader, hvad end de er opstået akut eller har udviklet sig over flere år, er decideret invaliderende. Derfor er det vigtigt, at du som arbejdsgiver sørger for at minimere andelen af tunge løft af vanskeligt håndterbare emner, som dine medarbejdere udsættes for i løbet af en arbejdsdag.

Spar mandetimer og sygemeldinger med en vakuumløfter fra ASP Produktudvikling

Med det rette løfteudstyr kan du samtidig spare dit mandskab for at skulle være flere om en enkelt løfteopgave. Vakuumløfteren – eller vakuumsugeren – fra ASP Produktudvikling kan for eksempel løfte mange – og tunge – fliser på én gang. Ved hjælp af særlig vakuum teknologi suger vakuumløfteren sig fast på emnet eller emnerne, og løfter dem – let og skånsomt. Dette er særdeles belejligt, hvis du skal lægge store mængde af fliser. Og ud over det, at du sparer mandetimer, samtidig med at du skåner dine ansattes helbred, vil du med en vakuumsuger kunne opnå et væsentligt mindre materialespild, når du anvender vakuumsuger til at håndtere porøse emner. En vakuumløfter vil være knap så tilbøjelig til at tabe fliser og andre emner, som let flækker. Læs mere om vakuumsuger på Aspprodukt.dk

Vakuumløfter til bygge og anlægs arbejde