Det er et stort arbejde at have en hest, og alene i gulerødder bliver det årligt mange tusinde kroner. Hvis du ikke allerede har en hest, skal du derfor stærkt overveje, om du har tiden og pengene til det, fordi det er et ekstremt tidskrævende projekt. Hvis du er fuldt afklaret med, hvad du vil, giver vi dig her 3 gode råd til ting, som gør livet i din stald lidt bedre for hesten.

Sørg for skridsikre måtter

Heste er store dyr med nogle meget følsomme led, hvor særligt heste til løb har det med at overbelaste muskler og led. En stald er ofte ikke indrettet med det mest ståvenlige gulv, og derfor kan du drage nytte af skridsikre måtter til at give både dig og hesten de bedste forhold. Med staldmåtter til heste skal de ikke anstrenge sig så meget for at stå oprejst.

Giver du dine heste frit udsyn fra stalden?

Tilværelsen kan godt blive lidt triviel for din hest, hvis den står i en lukket stald hele dagen. Derfor benytter man sig af såkaldte dobbelt stalddøre, hvor der er mulighed for at åbne både top og bund, så den kan kigge ud det meste af dagen – uden at den løber væk naturligvis.

Undgå urin i bunden af stalden med træpiller

Træpiller til hestestald er ekstremt funktionelle, fordi de suger urin og andet væske til sig. Man bruger det som erstatning for hø, og så er det ovenikøbet ganske nemt at muge ud i. Træpiller kan fås ganske billigt hos mange forskellige leverandører.

3 ting, der gør det nemmere at være hest i din stald