Vi synes alle med god grund, at vores børn skal have de bedste betingelser i livet, om det er derhjemme, i fritiden eller i skolen. Som forældre har du ubetinget et enormt ansvar for, at dine børn gør sig godt i livet, og du får her i artiklen råd til, hvordan det kan gøres, når dine børn går i skole.

Send dem på privatskole

Privatskoler har ry for at være finere og lidt småarrogante, men virkeligheden er, at det er ganske normale skoler, hvor lærerne har mere tid til børnene og ofte er mere kompetente i deres fag. På blandt andet denne privatskole på Sjælland får du de øvre klassetrin med, så indskolingen, hvor mange af de sociale kompetencer opbygges, stadig foregår i en normal folkeskole.

Ikke vær for overbeskyttende

Der er ikke noget værre end forældre, der sætter så mange begrænsninger for deres børn, at de ikke får lov at lære. Børn kommer til at lave fejl, men endnu vigtigere kommer de også til at lære af dem. Hvis dit barn har problemer i skolen, så søg at løse konflikten i stedet for bare at trække barnet ud. Hvis du gør det, får barnet ikke en løsning på konflikten.

Engager dig i barnets skolegang

Det er vigtigt, at du som forælder viser interesse i det, dit barn laver. Når de har lavet noget i skolen, vil de gerne stolt vise det frem, og din reaktion er helt afgørende, da meget af deres motivation kommer fra stolte forældre. Din reaktion vil være afgørende for, hvor meget barnet lægger i skolearbejdet næste gang.

Forældreguide: Hjælp dine børn til bedre skolegang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *