Har du nogen sinde tilbragt mange timer i et sommervarmt kontor, forelæsningssal, auditorium eller klasselokale, hvor temperaturen snildt kommer over de 25 grader, og hvor luften er tyk og stillestående? Så ved du, at det er praktisk talt umuligt at koncentrere sig om sine arbejdsopgaver eller høre efter hvad læreren eller forelæseren siger – og der går ikke lang tid ved denne temperatur, føren hjernen bliver overophedet, og trætheden tager over.

Mange nyere byggerier til netop erhvervs- eller undervisningsformål er netop opført med vinduer, som ikke kan åbnes, da det er meningen, at air condition eller klima anlægget skal kunne forhindre, at lokalet varmes op. Desværre er kapaciteten i mange klima anlæg utilstrækkelige til at kunne holde trit med den kraftige, danske sommersols stråler, når de vælter ind gennem panoramavinduerne for fuld kraft, og forvandler rummet til en bageovn. Samtidig kan klima anlægget ikke gøre så meget ved de øvrige gener af solskinnet, som for eksempel det ekstremt skarpe lys, som giver genskin i computer skærme, hvilket i sig selv er et stort irritationsmoment.

Forøg produktiviteten og øg koncentrationen med solfilm

Faktisk peger undersøgelser på, at produktiviteten i et kontormiljø falder med 5%, for hver grad termometeret sniger sig over de 23 grader celsius. Dette er en klar indikation for, at medarbejderne lider under det ringe indeklima.

Hvis du vælger at montere solfilm på vinduerne i kontoret, vil du for det første opleve et mærkbart fald i prisen på din elregning. Dette skyldes, at klima anlægget ikke skal løbe så hurtigt for at følge med – solfilmen blokerer for op imod 80% af de stråler, som ellers vil varme lokalet op i løbet af dagen. Du vil også opleve medarbejdere, som ikke er ved at smelte i varmen, og derfor bedre kan holde fokus på deres opgaver. Og så vil du se, at lyset bliver mildere og mere behageligt – genskinnet i skærme vil forsvinde, og luften bliver køligere.

Læs mere om de mange fordele ved solfilm på solfilm.dk

 

Skab et bedre indeklima med solfilm