Prøv lige at forestil dig følgende scenarie:

Du har lige trådt af på naturens vegne på et fælles toilet, som mange mennesker benytter sig af i løbet af en dag. Det kan være et offentligt sted, på en restaurant eller i et kontorlandskab for lige at fremhæve tre typiske steder, som mange mennesker bruger.

Så når man hen til at skulle vaske hænder, men så opdager man, at for at få det fulde udbytte af ens vask af hænderne ved at påføre sæbe på selvsamme, så skal man fysisk trykke på en sæbedispenser for at få sæbe ud på hænderne.

Man kan desværre sige, at på nuværende tidspunkt kan man lige så godt opgive ævred, da man meget muligt kan komme til at ende med samme resultat, som hvis man IKKE vaskede hænderne – eller det ligefrem fremadrettet nu bliver værre.

På sådan en trykflade på en sæbedispenser kan der nemlig samle sig meget skidt og bakterier, og det er desværre ikke alle mennesker, der fugter og vasker deres hænder lige godt, før de trykker på den nævnte sæbedispenser.

Nogle mennesker har også den vane, at de trykker på dispenseren, FØR de påfører deres hænder vand…

Umiddelbart skulle man måske tro, at det vel ikke er sådan et stort problem, men her skal man ikke tage fejl af, hvor vigtigt det er med grundig hygiejne på fællestoiletterne:

Mange mennesker kan komme utilsigtet til at dele hinandens bakterier og vira, hvor de enten er syge, på vej til det eller immune selv overfor en sygdom, de bærer på sig, når den fælles kontaktberøring på en sæbedispenser bliver en bakterierede af de helt grumme.

Man kan uforvarende komme til at sprede sygdomme og andre sygdomsfremkaldende dårligdomme, når flere mennesker generelt berører de samme områder på et toilet, efter de har forurettet deres nødtørft.

Det helt optimale er, at man gør grundigt rent på badeværelset, selv sørger for egenhygiejnen perfekt og skaber et toilet-klima, hvor man ikke behøver røre noget fysisk for at få vand, sæbe, tørret hænder og åbnet døren til toilettet.

Det er et ønskescenarie, som steder, hvor mange mennesker færdes og benytter, burde stræbe efter at opnå, og et af målene til at nå dertil er ved at indføre sæbedispensere, der bliver aktiveret ved hjælp af en sensor.

Så skal man blot indføre hånden anden dispenseren, hvoraf den bliver aktiveret og afgiver en afmålt portion sæbe til brug ved håndvask.

På den måde undgår man samtidig også, at der bliver spildt unødige mængder sæbe.

Oprethold god hygiejne med sæbedispensere