Vinteren er over os, men snart banker foråret på døren, og under corona bør du have mere tid end normalt til at tage dig godt af din båd, som venter på at blive søsat til sommer. Der er mange ting, der skal ordnes, og vi giver dig her gode råd til, hvordan din båd kommer i topform til sommerens forhåbentlig varme togter – indenrigs i hvert fald.

Læg ny epoxy på

En båd i vandet bliver slidt af fugt og væske, og selvom malingen er skabt til disse omstændigheder, er det relativt ofte nødvendigt at lægge ny maling på. Med klar epoxy får din båd en rigtig lækker overflade, som holder længere end normalt. Det er dette materiale, man typisk bruger til både og større enheder, som skal befinde sig i vandet primært.

Gør båden skridsikker

Som nævnt vil der på et dæk være rigtig meget vand, og det betyder større chance for skrid, når man går rundt og i forvejen måske skal kæmpe med at skibet vugger lidt. Du får trænet hofter og lår, men du kan gøre det hele lidt nemmere for dig med skridsikre overflader. Det behøves ikke være hele båden, men overvej kraftigt, om det ikke kan betale sig på mere udsatte områder af båden.

Find et bedre sted at opbevare båden

Du kan spare mange ressourcer, hvis du i bådens downtime er bedre til at passe på den. Det kan gøres på mange måder, men du bør finde et sted indenfor, hvor den ikke udsættes for vejrets slid. Alternativt kan du bruge krympeplast som løsning, hvis den skal stå udendørs.

Ny bådsæson: Disse ting skal du huske

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *