Hvorfor skulle du klippe din hest?

Heste er ikke kendt for at have langt hår. I hvert fald ikke dem alle. Der er racer med længere hår end andre. Men der er situationer hvor det kan være en fordel at du trimmer din hests hårpragt.

Det kommer selvfølgelig helt an på hvad du bruger din hest til. Der er forskel på om du har en væddeløbshest eller om du rider dressur. Du kan bruge en simpel hesteklipper på tilbud, eller finde en luksusklipper.

Undgå at svede

Du ved selv hvor hårdt det kan være at præstere når du sveder. Det er ikke anderledes for en hest. Du har set hvordan din hest kan dampe af varme efter en præstation.

For at undgå at hesten bliver overophedet, så kan du hjælpe den ved at trimme håret. Når du trimmer håret er der mindre til at holde på varmen og det kan gøre forskellen på din placering til stævner.

Få en flot hest

Du kan også klippe hestens hår ganske enkelt for at få en flottere hest. Når du trimmer og plejer hårvæksten vil den få et mere plejet udtryk. Det vil være en hest du glæder dig til at vise frem.

Der er forskel på sommer og vinter. Det påvirker hestens hårvækst. Når du trimmer den før sommersæsonen, så hjælper du hesten med at gro en flottere hårpragt.

Det er ikke synd for hesten

Nogle vil hævde at det er unaturligt at klippe sin hest. Det er ikke alle heste der behøver at blive trimmet, men de fleste har godt af lidt ekstra pleje. Det er ikke anderledes end for os mennesker. En velplejet hest har det bare bedre. Den trives med omsorgen og har det godt med at slippe for ekstra hår der filtrer og varmer. Du kan få et godt hesteklipper-tilbud hos Thordal.

Hvorfor skulle du klippe din hest?