Julen er fuld af traditioner og en af dem er juledekorationer. Frem med pyntegrønt og julekugler, for nu er det tid til at være kreativ.

Her får du et par praktiske tips til din næste juledekoration og et overblik over hvad du skal bruge. En flot juledekoration behøver ikke at koste kassen. Tit kan du lave den af ting du allerede har i hjemmet.

Skaf rigeligt med pyntegrønt

Til en juledekoration skal du bruge en bund. Den kan være en gammel dåse eller æske. Du kan også bruge skive birketræ eller et rustikt stykke træ fra skoven.

Du får også brug for en klump ler, et eller flere lys og noget gran til pynt. Nogle foretrækker at finde pynten til dekorationen i skoven. Andre køber den i en butik eller online.

Din pyntegrønt-pris behøver ikke at sprænge budgettet. Se hvad pyntegrønt koster hos Lynge Nielsen Juletræer Engros.

Brug noget af juletræet

Når du får leveret dit juletræ er det ofte at du lige skal klippe nogle af de nederste grene til. Måske er træet lidt for højt eller der er for mange grene til at gaverne kan være under træet.

Når du klipper grene af træet så har du pyntegrønt til dine dekorationer. Pynten til dine dekorationer afhænger af temperament. Du kan for eksempel finde mos og kogler i skoven, eller købe en sampak hos blomsterhandleren.

En grim juledekoration kan være smuk

Juledekorationer handler ikke om at vinde en pris i design. De handler om hygge og tradition. Din dekoration kan være rå og stilfuld. Eller den kan være et par grangrene børnene har most i en klump ler. Derefter har de pyntet den med hjemmelavet julepynt.

Det er sjældent en køn dekoration. Men den er fyldt med kærlighed, varme følelser og gode minder.


Hvad skal man bruge til en juledekoration?