25 grader, ingen vind og fuldt solskin ud til langt ud på aftenen. Dette sker i Danmark – det er bare meget sjældent. Man må desværre konstatere, at den danske sommer er svær at forudsige og tit skuffer. Men det behøver ikke være en grund til, at du ikke kan bevæge dig ud af murstensvæggene i dit hus. Hvis man virkelig vil udnytte den danske sommer fuldt ud, kan man for eksempel drømme om at have en udestue. Hvorfor ikke fører den drøm ud i livet?

Et skridt på vejen til den drøm er valget af de tagplader, der skal på toppen af bygningen. Det er selvfølgelig vigtigt, at det både ser godt ud og er praktisk. Det er uanset, om man går med byggedrømme om en udestue eller andre projekter som et drivhus, carport og så videre. Man tænker måske, det er indviklet og svært at finde ud af, hvilke tagplader, man skal vælge. Det behøver det ikke at være, men der kræver, man træffer nogle valg.

Skal jeg vælge termotage eller enkeltlagsplader

Groft sagt kan man inddele tagplader i to ting: termotage og enkeltlagsplader. Et termotag er den isolerende løsning, som passer perfekt til, at man har brug for den isolerende evne, som det kommer med. Termotaget består nemlig af flere lag, som fungerer som lommer, der holder på varmen fra fx solen. Derfor behøver man ikke at isolere yderligere. Hvis dette er den rigtige løsning til ens projekt, skal man dog huske at finde ud af, hvor tykt termotaget skal være, men ellers er det en super god løsning, der kan forlænge dit ude-liv fra det kolde forår helt ind i vintermånederne. Det er en god måde at få brugt ens udestue i perioder, hvor man ellers tænker, det ville være for koldt.

Enkeltlagsplader er praktiske og et godt valg til lidt mindre projekter end en udestue, som ens brændestabel for eksempel Det er projekter, hvor man ikke har brug for den isolerende effekt, som termotaget bidrager med. Hvis det er dette, man er ude efter, kan man med fordel vælge et trapeztag som overdækning til sin ’bygning’. Ellers kan man også vælge massiv polycarbonat, som ser ud som glas, men faktisk er meget stærkere og giver et elegant udseende.

Går du med byggedrømme, så find ud af hvilke tagplader du skal bruge – og ja, så kom i gang med at gøre dine byggedrømme til virkelighed.

Gør dine byggedrømme til virkelighed med tagplader

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *