Bag det danske smykkebrand JUKSEREI står designeren Chanette Pedersen, der lancerede sin første smykkekollektion i 2012. Designeren er bosiddende i Berlin, hvor det pulserende liv og de mange kulturer inspirerer hende til at designe og producere feminine smykker i hånden. 

Navnet JUKSERI opstod, da Chanettes far i sin tid kommenterede på designerens allerførste smykke: “Sikke noget juks!” Ordet hang ved, og i kombination med den tyske endelse “-erei” blev det til JUKSEREI. Idag er der nu intet juks ved smykkerne fra JUKSEREI – kun gennemtænkt design og gennemført kvalitet. Vil du vide mere om designeren og kollektionerne, så læs med her, hvor vi dykker ned i den danske kunstner og giver dig et indblik i de tanker, der ligger bag virksomheden.

Tidsløst design der kan bruges igen og igen

En af kendetegnene ved JUKSEREI er, at brandet ikke følger tidens trends. Derimod handler det for Chanette Pedersen om at skabe tidsløse smykker, som ejeren kan bruge igen og igen. Uanset årstid, tendenser og sæsoner. En form for slow fashion, der er inspireret af nordisk minimalisme i kombination med industrielle, rå elementer.

JUKSEREIs mål er at levere en kvalitet, der er gennemgående i alle hjørner af processen og ikke mindst smykker, som kan få en særlig betydning for ejeren. Denne tilgang til arbejdet med at udvikle smykker betyder, at hvert eneste resultat der lanceres, emmer af delikat elegance, personlighed og karakter.

Essensen af JUKSEREI er særlig let at genkende i deres øreringe. De små, elegante smykker er på en og samme tid feminine og rå. De har karakter, og de passer perfekt til både morgen, middag og aften, til hverdag og fest. Og kompromisløsheden er også let at spore i materialevalget, der består af sterlingsølv, 24 karat forgyldt sterlingsølv og 18 karat rosaguld.

Håndværk hele vejen igennem

Når Chanette Pedersen udvikler nye designs, så sker det altid i Berlin sammen med et team af dedikerede medarbejdere. Her tegnes, kreeres og afprøves alverdens muligheder, og når den endelige model er på plads, så sendes den videre til Italien. 

I Italien produceres smykkerne af en lille italiensk familievirksomhed, der har specialiseret sig i at lave smykker af høj kvalitet – i hånden, vel at mærke. Og når JUKSEREI proklamerer, at smykkerne er lavet i hånden, så mener de det altså. Hver eneste lille del af smykket har været igennem de italienske smykkekunstneres hænder og er sat sammen med finesse og fingerfærdighed. Det betyder også, at der kan være minimale forskelle i størrelse og farve på de enkelte smykker, og det er ikke en fejl, men derimod et tegn på håndlavet kvalitet.

Virksomheden er verdenskendt

Fra lille Danmark er der kommet en stor smykkekunstner i Chanette Pedersen. Faktisk så stor, at JUKSEREI vokser hurtigere og hurtigere. Mere end 160 butikker sælger smykkerne rundt i verden, og tallet bliver ved med at gro. 

En af årsagerne til at så mange elsker de personlige og feminine smykker fra det Berlin-baserede brand er, at de samarbejder med inspirerende kvinder, der deler deres eget, personlige JUKSEREI-smykke på de sociale medier. Og det er noget, der falder i god jord blandt virksomhedens fans, der bliver inspireret af de flotte billeder.

Feminine smykker med kant