Hvis man gerne vil have et husdyr, men ikke har tid til at tage sig af en hund eller en kat, er det en rigtig god løsning at anskaffe sig fisk i stedet. De kræver ikke meget opmærksomhed, men blot, at man holder akvariet pænt og rent og sørger for den rigtige mængde foder. Et akvarie kan også være en rigtig fin æstetisk tilføjelse i indretningen. Det er hyggeligt med lidt liv og det er meget afslappende at sidde og kigge ind i akvariet og observere fiskenes langsomme bevægelser. 

Der findes mange forskellige typer akvarier og det er en god ide at beslutte sig for hvilke fisk man kunne tænke sig, før man vælger et akvarie. Forskellige fisk kræver nemlig lidt forskellige ting af akvariet, mens det heller ikke er alle fisk, der kan gå sammen uden at det ender med, at den ene art bliver spist. Derfor er det en god ide, at rådføre sig med sin lokale dyrhandler angående fisk, inden man vælger akvariet. Man kan også kigge på nettet efter det helt rigtige akvarie. Størrelsen afhænger både af mængden og typen af fisk du kunne tænke dig. 

Når man har valgt sit akvarie er der en række ting man skal være opmærksom på at anskaffe sig. Der skal selvfølgelig være en pumpe og et filter – noget som ofte er installeret i selve akvariet, men hvis ikke skal man huske at købe det. Derudover er der en række remedier, som er gode til at holde vandet rent samt at sørge for den rigtige sammensætning af bakterier. Man skal også vælge et bundlag, som fiskene godt kan lide.

Derefter er det bare at dekorere akvariet som man har lyst. Byg gerne en masse gemmesteder af planter og sten, som fiskene kan søge tilflugt i og lægge æg ved, hvis du ønsker unger. 

Få godt gang i dit akvarie